З креветками та у вершковому соусі: швидкий рецепт ідеальної пасти

Паста з креветками у вершковому соусі з часником та пармезаном – це ідеальна швидка та проста страва, яку можна приготувати на обід чи вечерю всього за 20 хвилин. Така страва буде чудовим варіантом і для романтичної вечері, і просто для посиденьок із друзями чи родиною. 

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко ділиться черговим рецептом смачної псти. 

Які креветки використовувати для пасти

Для цього рецепта можна взяти хвости тигрових креветок, вони продаються вже відварені, тому й мають червоне забарвлення. Такі креветки не потрібно варити, лише розморозити та трохи підсмажити із часником. Краще очистити хвости креветок від луски, щоб потім не відділяти її вже під час вечері. Якщо для цього немає часу, можна купити вже готові очищені маленькі креветки. Якщо у вас сирі креветки сірого кольору, тоді потрібно їх готувати довше, можна відварити протягом кількох хвилин або смажити трохи довше, поки вони не стануть червоними.

Інгредієнти: 

  • 500 г спагеті
  • 300 г хвостів тигрових креветок
  • 2 ст. л. олії
  • 3 зубчики часнику
  • 200 мл вершків 30-33%
  • 50 г пармезану
  • петрушка до смаку
  • сіль та чорний перець до смаку

Покроковий рецепт: 

КРОК 1

У великій каструлі закип’ятіть воду. Щоб спагеті зварилися рівномірно та не злипалися, потрібно використовувати багато води. Для цього можна користуватись такою пропорзицією: на кожні 100 г пасти беру 1 л води та 10 г солі. Якщо у вас немає такої великої каструлі, то просто візьміть найбільшу, яку маєте.

КРОК 2

Коли вода закипить, викладіть у неї 500 г спагеті та варіть згідно з інструкцією на упаковці, але на 1 хвилину менше, адже паста має залишатися ще трохи твердою всередині. Час приготування залежить від якості пасти, а на 1 хвилину менше ми готуємо тому, що наприкінці ще будемо поєднувати спагеті на пательні із соусом та креветками. Паста вариться приблизно 6-7 хвилин.

КРОК 3

Поки вариться паста, приготуємо креветки. Якщо ви взяли хвости тигрових креветок, то зазвичай вони продаються вже відварені, тому і мають червоний колір. Їх потрібно лише попередньо розморозити, якщо є бажання – можна також очистити хвости від луски, що залишилася, аби зручніше було надалі їсти страву.

КРОК 4

Очистьте 3 зубчики часнику та трохи роздушіть пласкою стороною леза ножа. Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії, викладіть зубчики часнику та 300 г розморожених і очищених хвостів тигрових креветок. Смажте все разом 2-3 хвилини на середньому вогні.

КРОК 5

Влийте на пательню 200 мл вершків жирністю 30-33%. Можна використати і вершки меншої жирності, але в такому разі соус буде більш рідким і йому знадобиться більше часу, аби загуснути, відповідно, і самих вершків може знадобитися більше.

КРОК 6

Аби соус загуснув, додайте половину пармезану, тобто 25 г. У магазинах продається вже натертий пармезан – можна використати як його, так і натерти сир на маленькій тертці самостійно. Посоліть соус до смаку та трохи перемішайте.

КРОК 7

Додайте на пательню відварені майже до готовності спагеті, перемішайте та готуйте все разом ще 1 хвилину. Коли будете подавати страву, додайте посічене листя петрушки та свіжомелений чорний перець до смаку, посипте другою половиною пармезану. Зауважте, що найкраще паста смакує одразу після приготування.

 

Читайте також