З мешканця РІвненщини стягнули майже 42 тисячі гривень аліментів

фото ілюстративне

З мешканця Дубенщини стягнули борг з аліментів і штраф, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

41,6 тисяч гривень боргу з виплати аліментів та 7 тисяч гривень штрафу за нього сплатив мешканець Дубенщини на утримання двох своїх дітей. Чоловік не платив аліменти з лютого минулого року. Державний виконавець Дубенського міськрайонного відділу ДВС Євгенія Гордієнко згідно із ст.71 ЗУ «Про виконавче провадження» винесла щодо боржника постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та полювання.

Також боржника внесли до Єдиного реєстру боржників. Після отримання даних постанов боржник повністю сплатив борг та штраф. У зв`язку зі сплатою постанови були скасовані.

- Стягнення на користь дітей, які живуть в неповних сім’ях, заборгованості зі сплати аліментів – один з ключових і пріоритетних напрямків роботи Рівненської юстиції. Закон #ЧужихДітейНеБуває2, який вступив в силу 28 серпня цього року, разом із новаціями попереднього закону від 6 лютого, надав виконавцям багато ефективних інструментів впливу на неплатників аліментів. Завдяки цьому за 10 місяців цього року державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 69,2 млн грн аліментів на користь 17 тисяч дітей. З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Законів #ЧужихДітейНеБуває – 31,7 млн грн., - зазначила начальниця Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Читайте також