З наступного тижня на Рівненщині діятимуть обмеження для вантажівок

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Служба автомобільних доріг у Рівненській області повідомляє, що на теренах регіону з 31-го травня діятимуть обмеження для руху великогабаритного транспорту.

Зазначається, що це для того, аби зберегти стан проїзної частини автомобільних доріг області у спеку - понад 28 градусів. 

Відтак, на дорогах загального користування державного значення області вводиться тимчасове обмеження руху автотранспортних засобів, загальною вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн. Під впливом температури повітря понад 28 градусів дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників, внаслідок чого конструкція дорожнього одягу під впливом динамічного навантаження різко втрачає опорну здатність. Рухаючись такою дорогою великоваговий транспорт лишає на ньому свій слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом і вибоїни.

Обмеження діють з 10 до 22 години включно.

Вантажівки понад 24 тони не мають права пересуватись дорогами Рівненщини, коли на вулиці – понад 28 градусів тепла. У спеку усі вантажівки зобов’язані перебувати на майданчиках відстою. У області таких 16.

 

Читайте також