З початку року фахівці "Рівнегазу" виявили понад 14 тисяч випадків витоку газу

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Впродовж 10 місяців 2019 року фахівці газорозподыльної компанії обстежили понад 10 тис. км газових мереж Рівненської області. Під час обстежень було виявлено і ліквідовано понад 14 тисяч витоків газу.

З початку року спеціалісти «Рівнегазу» здійснили обстеження 8 тисяч кілометрів підземних і майже 2 тисяч кілометрів надземних газопроводів, якими газ транспортується до осель споживачів по всій Рівненській області.

 Під час обстежень було виявлено і ліквідовано 131 витік на підземних трубах і майже 14 тис. витоків на надземних газопроводах та їх з’єднаннях. Крім того працівники служби комплексного приладового обстеження (КПО) знайшли і відновили 93 пошкодження ізоляційного покриття.

 «Обстеження, діагностика та усунення пошкоджень газорозподільної системи здійснюються фахівцями служби КПО. Причому у будь-яку погоду незалежно від пори року. Загалом, це дуже складна праця», - говорить директор технічний АТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа.

 Для забезпечення газом у цілодобовому режимі понад 263 тисяч абонентів Рівненської області, фахівці АТ «Рівнегаз» щоденно проводять профілактику та діагностику газової системи, щоб попереджати виникнення аварійних ситуацій.

 Так з початку року  проведено 21300 регламентних робіт на 1620 газорегуляторних пунктах шафового типу (ШРП) і понад 2 тис. регламентних робіт на 173 звичайних газорегуляторних пунктах (ГРП). Проведено майже11 тис. перевірок  905 станцій катодного захисту та понад 55 тисяч  будинкових регуляторів тиску.

Пресслужба АТ «Рівнегаз»

Читайте також