З початку року роботодавці Рівненщини сплатили понад 4,4 мільярда гривень ЄСВ

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за січень - листопад  2019 року роботодавці Рівненщини сплатили понад 4,4 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 15 відсотків, а це - 660 мільйонів гривень.

Зростання надходжень від підприємництва Рівненщини свідчить і про збільшення кількості самих платників єдиного внеску. Їх станом на 01 листопада цього року 42672.

За словами заступника  начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надії Друзюк, зростання надходжень з ЄСВ відбулося завдяки  сумлінності платників  області та якісному адмініструванню податків, сервісному обслуговуванню платників, а також проведенню цілеспрямованої роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення.

Адже, ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», роботодавець фактично позбавляє працівника захисту своїх трудових прав. А це і право на основну та додаткову відпустки, і на оплату лікарняного, на отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та безліч інших.

А головне – через несплату єдиного соціального внеску і податків наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, через інвалідність та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Головне управління  ДПС у Рівненській області

Читайте також