З понеділка Україна закриває усі свої кордони для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення

З понеділка, 16 березня, з 00:00 годин Україна на два тижні закриває усі пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

В'їзд в Україну буде закритий для усіх іноземців та осіб без громадянства, за винятком осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, та за окремими рішеннями Міністерства закордонних справ України – акредитованих працівників дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій тощо. Втім, для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску будуть відкриті.

До слова, вантажні перевезення здійснюватимуться й надалі. Пункти пропуску, через які проходять найбільші потоки товарів, закривати не будуть.

Влада України звертається до всіх громадян України з проханням повернутися додому до 17 березня 2020 року. У разі виникнення обставин надзвичайного характеру буде організовано доправлення українських громадян спецрейсами.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров’ю рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України https://mfa.gov.ua/diplomatichni-ustanovi/inozemni-diplomatichni-ustanovi-v-ukrayini) або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: +38 (044) 238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected].

Читайте також