З "Рівнегазу" звільнилося майже 200 осіб

фото ілюстративне

Через низький рівень оплати праці з компанії йдуть висококваліфіковані спеціалісти. З початку року вже звільнились 190 фахівців, а неукомплектованість штату компанії досягла 14 %. Про це пише сайт rv.104.ua

Витрати на оплату праці працівників газорозподільної компанії закладаються в тариф на розподіл природного газу. Структура тарифу визначається та встановлюється НКРЕКП. З кінця 2016 року державний регулятор не переглядав витрати на заробітні плати працівникам компанії. За цей період двічі переглядався розмір мінімальної заробітної плати. Через це, в тарифі «Рівнегазу» не закладені кошти на збільшення оплати праці для 1300 співробітників компанії. 

Сьогодні середньомісячна зарплата персоналу ПАТ «Рівнегаз» становить 6200 грн.  В той час, коли середній рівень оплати праці у нафтогазовій галузі для спеціалістів з досвідом обслуговування газопроводів та їх обладнання перевищує 10 тис. грн на місяць. 

Якщо плинність кадрів компанії ПАТ «Рівнегаз» у 2017 році складала 8%, то у 2018 році цей показник збільшився до 11 %. Основна причина – неконкурентна оплата праці. До прикладу, слюсар «Рівнегазу» отримує на 50% меншу заробітну плату, аніж працівник цієї спеціальності тепломережі чи обленерго в регіоні. 

«Для ліквідації аварійних ситуацій, ремонту газових мереж та обладнання необхідно залучати висококваліфікованих спеціалістів. Однак, вже кілька років поспіль, ми вимушені констатувати, що «Рівнегаз» залишають саме такі фахівці. І поки зарплати працівників компанії будуть фактично «заморожені» державним регулятором, ми не зможемо втримати кваліфікований персонал», - повідомила начальник управління з персоналу ПАТ «Рівнегазу» Вікторія Головатчик.

 Відтік кадрів з ПАТ «Рівнегаз» призведе до проблем з утриманням газопроводів у належному стані, виконанням програм з їх модернізації, а найголовніше - із забезпеченням безперебійного та безаварійного постачання газу споживачам Рівненської області. 

ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Рівнегаз» єдина на території Рівненської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Рівнегаз» експлуатує 10141,59 км газопроводів. У 2017 році підприємство протранспортувало близько 498, 8 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 261460 помешкань Рівненської області та більше 3864 об’єкти  установ і організацій. ПАТ «Рівнегаз» є одним з найбільших роботодавців Рівненської області. Штат компанії становить близько 1296 осіб.

Читайте також