З Рівного до навколишніх сіл вартість проїзду зросте на 3 гривні

Ілюстративне фото

На Рівненщині планують підвищити вартість перевезень у маршрутках області. Це зумовлено економічними чинниками та, передусім, впливом пандемії на стан транспортного бізнесу.

Ситуацію прокоментував перший заступник голови РОДА Сергій Подолін. За словами чиновника, на адресу управління зв'язку, інфраструктури і транспорту Рівненської облдержадміністрації дійсно надійшли звернення від перевізників щодо збільшення тарифів.

"Ми неодноразово інформували, що останній раз тарифи у нас змінювались у 2018-му році. Був встановлений тариф 1 гривня за один пасажирокілометр. Що стосується пропозицій від перевізників - ми почули цифру 1,59 гривень. Тобто, за їх проханням, тарифи мають вирости на 60 відсотків", - зазначив пан Подолін.

Він додав, що обласна влада розуміє, що у державі виросла мінімальна заробітна плата, ціни на паливно-мастильні матеріали. Крім того, під час covid-19 знизився пасажиропотік. Відповідно, дохідність такого бізнесу зменшилась. 

"Дійсно можна вважати діючі тарифи низькими. Ми проаналізували звернення перевізників і погоджуємось на 1,26 гривень за пасажирокілометр. Ми підготуємо відповідну документацію. Вартість проїзду по області зросте, але не на значну суму. Ціна за проїзд до населених пунктів біля міста зросте на 2-3 гривні. Не на максимум збільшиться плата за квиток до населених пунктів у ста кілометрах від обласного центру і далі. Ми повинні зберегти перевізника і пропрацювати з ним сприятливий тариф", - прокоментував Сергій Подолін.

Читайте також: З Рівного в райони доведеться платити більше: відомо, коли може зрости ціна на проїзд по області

Читайте також