З Рівного могли літати лоукостери, але завадив коронавірус

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У найближчій перспективі у Рівному не планується запуск пасажирських авіаперевезень з місцевого аеропорту. Наразі керівники летовища та області ведуть перемовини щодо організації вантажних перевезень. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Втілити амбітні плани щодо відновлення чартерних програм до Туреччини та Єгипту, а також запуску регулярних авіарейсів, завадили пандемія коронавірусу та запровадження карантину. 

– На початку року велися переговори про використання нашого летовища такими авіакомпаніями як «МАУ», «Мотор Січ», «Sky Up» та «Bravo Airways». Позитивними були переговори з європейськими лоукостерами «Wizz Air» та «Ryanair» щодо організації виконання регулярних рейсів у Польщу, а також можливості використання чартерних рейсів до Єгипту та Туреччини. Проте з поширенням коронавірусу аеропорти не тільки Рівненщини, а й всієї країни, були зупинені, – зазначив Сергій Подолін.

Чиновник додав, що рівненський аеропорт є дотаційним, а керівництво області роздумує над тим, як відродити роботу летовища. Працівники комунального підприємства обласної ради місяцями не отримують зарплату, а навесні з’явилася інформація, що частину аеропорту мають намір продати.

Читайте також