За 5 днів на Рівненщині рибнагляд зафіксував майже 40 порушень

У період з 30 січня по 5 лютого 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 38 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 25 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (продаж риби без відповідних документів).

«Загалом, у порушників конфісковано понад 61 кг риби та 10 од. заборонених знарядь лову («екрани», сітки, з/л підводного мисливця). Накладено штрафів на суму 2 278 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 321 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для прикладу, першого лютого державні інспектори під час перевірки інформації, яка надійшла від небайдужих громадян, у м. Рівне на вул. Ст. Бандери, поблизу будинку № 42 виявили порушника, який збував рибу загальною масою 38 кг (карася – 19 кг та коропа – 19 кг). При перевірці продавець не мав документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифікату якості. На особу складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Вночі з четвертого на п’яте лютого під час проведення рибоохоронного рейду на Хріницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин Демидівського району Рівненської області рибпатрульними затримано два підводних мисливці, які здійснювали підводне полювання гарпунними рушницями. Однин із чоловіків виловив понад 6 кг водних біоресурсів, а саме: щука – 4 екз. та окунь – 3 екз. Сума завданих збитків склала 1 411 грн . Інший чоловік виловив 4 екз. щуки, 2 екз. окуня та 1 екз. лина, загальною масою майже 9 кг. Збитки склали 1 513 грн.

В обох випадках, даним уловом рибалки перевищили встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову. На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Водні біоресурси та знаряддя лову вилучено.

Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте також