За день у Костопільському районі викрили чотири порушники правил рибальства

10 лютого 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля здійснили черговий рибоохоронний рейд. Захід проведено на водоймах Костопільського району Рівненської області, повідомили в пресслужбі рибнагляду.

На р. Горинь, поблизу с. Дюксин Костопільського району рейдовою групою зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Так, близько 18 години викрито двох місцевих жителів, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову  - сіткою, загальною довжиною 26 метрів. Завдяки оперативності патрульних порушники не встигли завдати збитків рибному господарству.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до районного суду Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучені.

Пізніше, під час проведення рибоохороного огляду на березі р. Горинь, поблизу с. Деражне було задокументовано ще одне порушень правил рибальства. Громадянин мали намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – сітко.

Аналогічне порушення рибпатрульні зафіксували на березі р. Путилівка, поблизу с. Жобрин Рівненського району.

Внаслідок вчинення дій чоловіки порушили ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ» та п. 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 54 05 390.

Довідкова інформація:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Читайте також