За дезертирство та державну зраду рівнянину загрожує до 15 років ув’язнення

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратурою Рівненської області, за результатами досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом УСБУ в Рівненській області, та за оперативного супроводу оперативних підрозділів Служби Безпеки в області, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо військовослужбовця Військово-морських сил Збройних Сил України. Йому інкримінують державну зраду та дезертирство ( ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець міста Рівне, під час проходження військової служби у ВМФ ЗСУ на території Автономної Республіки Крим, у 2014 році, під час окупаційних дій Російської Федерації, не виконав директиви Міністра оборони України та начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗСУ, без поважних причин не прибув до визначених військових частин на материковій Україні, та в подальшому перейшов на бік ворога уклавши контракт на проходження військової служби у військовій частині 63876 ЗС РФ з дислокацією в тимчасово окупованому місті Севастопіль, АР Крим.

За дезертирство та державну зраду чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також