За два місяці у Рівненській області повинні щепити щонайменше 600 тисяч людей

Сьогодні на Рівненщину з робочою поїздкою приїхав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Він проінспектував будівництво стадіону «Авангард» і дитсадка на Коновальця та інші. Також ознайомився із роботою центрів вакцинації проти коронавірусу. 

Олексій Чернишов звернув увагу на рівень вакцинації в області. За його словами, наш край мав систематичне невиконання плану вакцинації. Ситуація покращилась лише у останні дві доби.

«На жаль, ми мали систематичне невиконання планових показників по Рівненській області. Сьогодні вже другу добу поспіль Рівненська область виконує вже на 101% план виконання щеплень. 10500 – кількість щеплень, яку область має робити кожного дня. Тобто, у листопаді та грудні щонайменше 600 тисяч щеплень має бути зроблено по Рівненській області. Це суттєво збільшить пропорцію тих людей, які будуть захищені», - додав Олексій Чернишов.

Урядовець закликав область скористатись всім об’ємом ДФРР, який запланований на цей рік, а також активно термомодернізовувати будинки.

«У нас виникають ситуації, коли рівень споживання і використання фонду державного розвитку нижче, аніж 100%.Тому закликаю область працювати над використанням і фінансувати всі ці програми і проекти. З боку держави не є і не буде зменшення фінансування цього, ми тільки його збільшуємо. Сьогодні держава фінансує цілу низку проектів енергоефективності як по житлових, так і по громадських будинках, по багатоквартирних тощо. Закликаю місто і область користуватись всім програмами на 2022-й рік. Що стосується напряму багатоквартирних будинків. Ми маємо щонайменше, хоча би 50 будинків зробити проект термомодернізації. Це нові фасади, нові вікна, нові дахи, нові під’їзди, індивідуальні теплові пункти. Це скорочує витрати на тепло щонайменше на 50%, тобто, платіжки будуть меншими», - сказав міністр розвитку громад та територій.

Читайте також