За крадіжку та ножове поранення мешканця Рівненщини взяли під варту

https://rva.court.gov.ua

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ скасував ухвалу слідчого судді Зарічненського районного суду від 15 березня 2019 року, якою слідчому відмовлено в задоволенні клопотання щодо застосування до підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє сайт Судова влада України. 

За версією слідства, 9 березня 2019 року у лісовому масиві, 27, 22 та 21-річні мешканці села Серники Зарічненського району вимагали гроші у громадянина Б. Один з чоловіків завдав 29-річному громадянину ножового поранення в ногу. Після цього нападники забрали барсетку з грішми й зникли з місця події.

Ухвалу слідчого судді Зарічненського районного суду від 15 березня 2019 року, до Рівненського апеляційного суду оскаржив прокурор. Апелянт  наполягав на необхідності змінити 22-річному підозрюваному запобіжний захід на більш суворий — тримання під вартою.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи прокурора, захисника та самого підозрюваного, апеляційну скаргу прокурора задовольнив. Скасувавши ухвалу місцевого суду, суд апеляційної інстанції постановив нову, якою змінив підозрюваному запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 травня 2019 року.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що підозрюваний обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, покарання за який передбачено у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна, наявність ризиків: переховуватись від органів досудового розслідування та суду; незаконно впливати на покази інших підозрюваних, потерпілих; знищити чи приховати речові докази.

 Підозрюваного взяли під варту із зали суду.

Нагадаємо, 29 березня 2019 року Рівненський апеляційний суд залишив двох підозрюваних у вчиненні даного розбійного нападу під вартою.

Читайте також