За несплату оренди товариство з Рівненщини має сплатити штраф на понад 1 млн грн

фото ілюстративне

Органи прокуратури Рівненщини забезпечили фактичне повернення державі 9,8 га землі вартістю понад 1 млн грн

На виконання рішення господарського суду Рівненської області, яким підтримано позицію Сарненської місцевої прокуратури, відповідач фактично повернув державі земельну ділянку вартістю понад 1 млн грн.

Йдеться про 9,8 га земель промисловості, транспорту, зв`язку, енергетики, оборони та іншого призначення на території Томашгородської селищної ради Рокитнівського району, які Рівненською обласною державною адміністрацією були передані товариству з обмеженою відповідальністю на підставі укладеного між сторонами договору оренди земельної ділянки.

Водночас прокурори встановили, що товариством, всупереч умовам договору та приписам земельного законодавства, систематично не сплачувалась орендна плата за користування вищевказаною земельною ділянкою.

З метою усунення порушень, а також повернення земельної ділянки державі місцева прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом, який задоволено.

У подальшому, виконуючи судове рішення, яке набрало законної сили, товариство з обмеженою відповідальністю реально повернуло державі зазначену земельну ділянку площею 9,8 га вартістю понад 1 млн грн.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також