За перебування без маски зможуть штрафувати на місці

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Штраф за відсутність захисної маски на обличчі складатиме від 170 до 255 гривень. Однак новинкою може стати, що громадян без захисних масок штрафуватимуть одразу на місці. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу, інформує УНІАН.

Законопроект №3891, який передбачає посилення контролю за дотриманням карантину, пройшов профільний комітет Ради. Його ухвалення міністерство охорони здоров’я чекає вже в сесійній залі парламенту.

«Поліція може відразу складати протокол, а не так, як було раніше. Раніше складали протокол, його передавали в суд, потім вирішували, чи накладати штраф чи не накладати штраф. В результаті цього у нас щодо менш як 3-5% були застосовані штрафні санкції – як до громадян, так і до організацій. Зараз це буде такий же механізм, як і щодо порушення ПДР», – пояснив Степанов.

Українців у випадку ухвалення закону зможуть штрафувати не тільки правоохоронці, а й працівники епідемічного контролю, а також представники органів місцевого самоврядування, бо саме на останніх покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На українців чекає нова хвиля закриття закладів

Читайте також