За період пандемії на Здолбунівщині 20 медиків захворіли на COVID-19

На Здолбунівщині за період пандемії коронавірус підтвердили у майже 1000 осіб.

Про це повідомили на сторінці Здолбунівського районного центру первинної медичної допомоги у Фейсбуці.

За даними первинки, про темпи зростання інфікованих свідчить втричі більша кількість підтверджених випадків у третьому кварталі поточного року у порівнянні з попереднім. У жовтні з підтвердженим COVID-19 вже померло 4 мешканці Здолбунівщини: чоловік 1956 р.н. і дві жінки 1965 і 1962 р.н. зі Здолбунова та жінка з села Ільпінь 1974 р.н.

"Мобільні бригади працюють з перевантаженням, щоденно долаючи десятки кілометрів по селах району для проведення заборів мазків у пацієнтів з підозрою на інфікування коронавірусом. Для зменшення навантаження на виїзні бригади забір частково проводиться у приміщенні Здолбунівської амбулаторії №4 по вул.Мазепи, 25", - зазначають на сторінці центру.

За час роботи мобільними бригадами взято для дослідження 3183 зразки матеріалу. У 921 зразку виявлено вірус SARS-CoV-2.

Перевантажені також сімейні лікарі, у яких значно добавилось поточної і звітної роботи. 350 пацієнтів наразі перебувають на амбулаторному лікуванні чи самоізоляції по коронавірусу.

"За період карантину 20 медичних працівників нашого центру, з яких три лікаря, інфікувалися вірусом SARS-CoV-2", - повідомляють на сторінці.

 

Читайте також