За підробку документів сільський голова з Рівненщини може потрапити за грати на 3 роки

фото ілюстративне

На лаві підсудних опинився сільський голова з Корецького району, який  вчинив службове підроблення

За процесуального керівництва Здолбунівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із сільських голівКорецького району, який вчинив службове підроблення (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України).

На підставі зібраних слідчим поліції та прокурором доказів встановлено, що посадовець органу місцевого самоврядування, діючи умисно, всупереч інтересам служби, здійснив видачу завідомо неправдивого офіційного документа, а саме –рішеннясільської ради про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної ділянки одному із місцевих жителів.

Однак вказане питання на сесії сільської ради не розглядалось і таке рішення не приймалось.

Завдяки вчасному реагуванню правоохоронних органів попереджено незаконну передачу у «приватні руки» земельної ділянки площею 0,14 га, призначення якої – будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Відповідальність передбачена законодавством у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Матеріали Корецького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури

Читайте також