За півроку у одному із районів Рівненщини за самогоноваріння оштрафували 75 жителів

З початку року правоохоронцями Костополя притягнуто більше 80 громадян за порушення правил реалізації алкогольних напоїв, вилучено 695 літрів самогонної закваски, 280 літрів самогону та 12 апаратів для його виготовлення. 

За 5 місяців поточного року співробітники Костопільського відділу поліції разом із представниками органів місцевого самоврядування по місту Костопіль та Костопільському районі провели 27 рейдів, під час яких перевірили 108 закладів з реалізації алкогольних напоїв. В результаті задокументували 3 правопорушення пов’язані з реалізацією алкогольних напоїв без ліцензії та 3 факти реалізації алкогольних напоїв дітям. На даному етапі адміністративні матеріали за частиною 2 статті 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами» направлені на розгляд адміністративної комісії по результатами якої будуть підготовлені клопотання щодо анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями такими підприємцями.

З початку року дільничними офіцерами поліції притягнуто до адміністративної відповідальності 75 осіб за виготовлення та придбання спиртних напоїв домашнього виробництва, вилучено 695 літрів самогонної закваски, 280 літрів самогону та 12 самогонних апаратів.

Співробітниками Костопільського відділу поліції надалі проводитимуться профілактичні заходи з протидії порушень законодавства України у сфері реалізації алкогольної продукції. Адже велика кількість злочинів вчиняється під впливом спиртного, і більшість з них є тяжкими ( ДТП, вбивства, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, крадіжки, тощо).

Правоохоронці нагадують: за виробництво сурогатів алкоголю у відповідності з вимогами ст. 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на порушника очікує покарання у вигляді штрафу від 51 до 170 гривень. За придбання такої «продукції» - відповідно ст. 177 КУпАП – тягне за собою накладення штрафу від 17 до 51 гривні.

Костопільський ВП ГУНП
в Рівненській області

Читайте також