За позовами прокуратури Рівненщини на користь держави стягнули коштів та повернули майна майже 400 млн гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У 2019 році за позовами органів прокуратури області суди на користь держави стягнули коштів та повернули майна на суму понад 391,8 млн. грн. Реально виконано судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, на суму понад 144 млн. гривень.

Так,  на Рокитнівщині за рішенням суду повернуто земельну ділянку площею 12,7 га вартістю 213 тис. грн., яка незаконно вибула з державної форми власності та попереджено незаконне надання 579 га земель державної форми власності.

Забезпечено повернення Клеванській селищній та Дубенській міській радам земельних ділянок площами 10,5725 га та 25,7 га вартістю 52,8 млн. грн. та 53 653 тис. грн. відповідно.

Також, забезпечено повернення у власність державі земельних ділянок, що розташовані на території Бабинської об’єднаної територіальної громади та Горбаківської сільської ради Гощанського району загальною площею 104 га, вартістю 32,4 млн гривень.

За позовами органів прокуратури судами стягнуто 468 тис. грн. упущеної вигоди, внаслідок невиконання замовниками будівництва на території Млинівського, Дубровицького, Сарненського, Володимирецького районів та міста Рівне обов’язку щодо пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

У сфері використання та охорони лісових ресурсів, за позовами органів прокуратури, поза межами кримінального судочинства, судами стягнуто 205 тис. грн. збитків, а також у ході судового розгляду порушниками добровільно відшкодовано 60 тис. гривень.

Забезпечено повернення комунального майна вартістю понад 3 млн. гривень.

Представництво інтересів держави в суді залишається пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури, зокрема, щодо захисту інтересів держави у сферах земельних правовідносин, державної та комунальної власності, охорони навколишнього природного середовища, а також використання бюджетних коштів.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також