За рік на Рівненщині видали понад 12 тисяч пакунків малюка

фото ілюстративне

У 2019 році в Рівненську область надійшло 13843 пакунків. Місцевим структурним підрозділам з питань соціального захисту населення та родопомічним закладам видано 12584 штук.

Найбільше бейбі-боксів отримали пологовий будинок у Рівному (2655 шт) та  Рівненський обласний перинатальний центр – 2184. У Сарненський район надійшло 1198 пакунків, Володимирецький – 855, Березнівський – 721, м.Дубно та Дубенський район - 717.

Кожна мама отримує в пологовому будинку для своєї дитини пакунок з найнеобхіднішими для малюка речами – це одяг, підгузки, ковдри, дитяча олійка та крем, присипка, пляшечка, соска, пустушка, серветки, пелюшки, термометр, а також навчальні матеріали для догляду за дитиною.

У цьому році продовжують видавати бейбі-бокси.

Закупівля пакунків малюка відбувається в рамках проєкту міжнародної-технічної допомоги «Забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні».

Довідка

У вересні 2018 року Уряд впровадив ще один вид соціальної підтримки материнства – пакунок малюка. Кожна жінка, в якої з’явився новонароджений, безкоштовно отримує бейбі-бокс з необхідними в перший період життя дитини речами. Пакунок малюка формувався на основі опитування молодих мам, а перелік речей було розширено в лютому 2019 року.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також