За Рівненщиною спостерігатимуть ретельніше - в області планують встановити більше камер

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На Рівненщині поліція та обласна влада впроваджуватимуть систему «Безпечна Рівненщина». Запустити її планують вже до кінця цього року. Впровадження першого етапу обійдеться області у 7 мільйонів гривень. Кошти на це планують отримати від співфінансування – з бюджетів громад і області.

 «Це амбітна нова платформа, яка передбачає чисельну кількість відеокамер, які будуть під’єднані до спеціального сервера з технічним забезпеченням і дозволить дуже високо підняти планку в забезпеченні безпекового середовища на території нашої області. Збільшення відеопростору в області дозволить нам підтримувати криміногенну ситуацію під контролем і не допустити загострення небезпечних явищ у суспільстві», - зазначив з цього приводу начальник Головного управління Національної поліції у Рівненській області Олексій Камишанський.  

У рамках цього проекту планується встановлення єдиного серверу в обласному центрі, до якого підключать вже існуючі камери відеоспостереження. Після цього аналізуватимуть інформацію, яка надходить із громад. Опісля будуть закуповувати та встановлювати відеокамери, аби охопити всю територію Рівненської області. Планується, що вони будуть з розпізнаванням обличчя і номерних знаків. З часом систему вдосконалюватимуть.

«Проект має на меті «зшити» всю область. Зараз ми бачимо, що громади виділяють кошти і самі зацікавлені в розвитку безпекового середовища на своїй території. Ми всі 64 громади «зшиваємо» між собою з одним центром управління у обласному центрі. Він дозволить синхронізувати між собою населені пункти і райони», - сказав голова ОДА Віталій Коваль.

Читайте також