За розбійний напад мешканців Рівненщини засудили на великі терміни

фото ілюстративне

Співучасників розбійного нападу в с. Довговоля засуджено до великих термінів ув’язнення

Прокурорами Володимирецького відділу Сарененської місцевої прокуратури підтримувалося публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення розбійного нападу на жителя с. Довговоля Володимирецького району.

Так судом встановлено, що у січні 2017 року опівночі троє чоловіків у масках незаконно проникли у будинок 60-річного чоловіка, який проживав сам, побили його дерев’яним брусом, руками і ногами у різні частини тіла, а також нанісши ушкодження ножем, відібрали гроші, які у нього були – а це 700 гривень та інші речі.

У ході досудового розслідування правоохоронцями особи усіх зловмисників було встановлено. Ними виявились 2 жителі Рівненської і 1 – Волинської областей. Їх протиправні дії кваліфіковано як розбійний напад, вчинений за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у житло,  поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України).

Обвинувальний акт стосовно 3 нападників Володимирецьким відділом Сарненської місцевої прокуратури було затверджено та скеровано до суду. У подальшому матеріали щодо одного із співучасників злочину у зв’язку із його розшуком виділене в окреме провадження.

Із врахуванням позиції прокурора-обвинувача Володимирецький районний суд 12 грудня 2018 року виніс стосовно 2 спільників обвинувальний вирок, згідно із яким одному із них призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 11 років з конфіскацією майна, іншому – 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Набрання вироком законної сили засуджені чекатимуть під вартою.

Матеріали Володимирецького відділу Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також