За три зрізані дерева житель Рівненщини сплатить 25 тис. грн штрафу

фото ілюстративне

Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев у лісі встановлено, що житель Здолбунівського району, діючи у порушення вимог Лісового кодексу України та Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», керуючись корисливими мотивами, незаконно зрізав на території лісового масиву три сироростучих дерева виду дуб звичайний. Такими діями чоловік заподіяв істотну шкоду лісу, а також майнову шкоду лісовому господарству в розмірі понад 20 тис грн.

В ході слідства підозрюваний повністю визнав свою винуватість у скоєному злочині та відшкодував заподіяні правопорушенням збитки.

За результатами досудового розслідування між прокурором та підозрюваним укладено угоду по визнання винуватості, яку разом із обвинувальним актом скеровано до Здолбунівського районного суду для розгляду по суті.

Вироком Здолбунівського районного суду затверджено угоду про визнання винуватості, жителя Здолбунівського району визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу), та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн.

Читайте також