За вересень на 530 платників аліментів із Рівненщини склали протоколи за несплату

фото ілюстративне

На Рівненщині склали більше півтисячі протоколів про накладення штрафу за заборгованість із несплати аліментів

530 постанов про накладення штрафу за заборгованість із несплати аліментів винесли державні виконавці Головного територіального управління юстиції у Рівненській області від початку вересня.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксани Сальчук, наразі винесено 132 постанови про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 94 постанови про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 304 постанови про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

Нагадаємо, що другий пакет законів щодо посилення відповідальності за несплату #ЧужихДітейНеБуває вступив в силу з 29 серпня 2018 року. Серед новацій другого пакету – запровадження штрафних санкцій для злісних неплатників аліментів. Якщо борг перевищив 12 місяців, автоматично доведеться заплатити дитині додатково 20% від суми боргу, якщо заборгованість сягнула 2 років – 30%, а якщо 3 років – 50%. Для того, щоб отримати ці кошти, не треба буде бігати по судах. Перерахунок відбуватиметься автоматично.

– Цей та інші інструменти впливу є дієвими, про що свідчать показники стягнутих аліментів. Так, станом на 12 вересня державні виконавці стягнули 57,7 мільйонів гривень аліментів, з них завдяки застосуванню новацій законів #ЧужихДітейНеБуває – 24, 8 мільйони гривень, – додала Оксана Сальчук.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Читайте також