За збут наркотиків мешканець Рівненщини проведе за гратами майже 5 років

фото ілюстративне

За апеляцією прокурора засуджено до 4 з половиною років неволі рівненчанина за системний збут наркотиків

Працівниками Рівненської місцевої прокуратури у суді доведено, що 28-річний житель м. Рівне з корисливих мотивів неодноразово збував охочим заборонені в обігу психотропні речовини та наркотичні засоби, а саме – амфетамін  і канабіс.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні тяжкого і середньої тяжкості злочинів у сфері обігу наркотичних засобів і психотропних речовин (ст.ст. 307, 309 КК України) тазасуджено до позбавлення волі. Одночасно суд застосував вимоги ст. 75 КК України та звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку з покладенням певних обов’язків.

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особі обвинуваченого, який раніше вжебув судимий, прокурор подав апеляційну скаргу, наполягаючи на ізоляції обвинуваченого від суспільства.

У підсумку, урахувавши позицію прокурора, Рівненський апеляційний суд постановив новий вирок, яким скасував оскаржуване рішення суду в частині призначеного покарання та засудив обвинуваченого до позбавлення волі строком на 4 роки і 6 місяців з конфіскацією 1/2 належного йому майна.

Засудженого взято під варту одразу після проголошення судом нового вироку.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також