Заборгованість із заробітної плати на Рівненщині - зменшилась

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У Рівненській облдержадміністрації на засіданні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати проаналізували ефективність роботи в районах. З початку року сума заборгованості знизилася, але вже у листопаді борги знову почали наростати. Тому перший заступник голови  ОДА Сергій Подолін доручив активізувати роботу районних комісій із заборгованості по зарплаті, повідомили в пресслужбі управління Держпраці в Рівненській області.

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області поінформував, що  в результаті заходів, вжитих Управлінням Держпраці,  заборгованість з виплати заробітної плати з початку року зменшилась на 20 млн 362,8 тис. грн. Станом на 01.01.2019 сума заборгованості по економічно активних підприємствах області складала 26 млн 801,2 тис. грн. Відповідно до статистичних даних станом на 01.11.2019 – 6 млн 438,4 тис. грн.

Упродовж 2019 року фахівці Управління Держпраці здійснили 29 інспекційних відвідувань додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах-боржниках області. За їх результатами складено 29 актів, керівникам вручено приписи на усунення виявлених порушень законодавства про працю та скеровано на розгляд суду 18 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП. Матеріали 5 інспекційних відвідувань підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати з ознаками злочину, передбаченого ст. 175 Кримінального кодексу України, передано до правоохоронних органів (ПрАТ “Рівнеазот” – 2, ДП “Рівненський автомобільний ремонтний завод” – 2 та КП “Аптека” Дубенської міської ради).

За невиконання зазначених у приписі Управління Держпраці вимог щодо усунення виявлених порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 188-6 КУпАП, 2 керівника (ТОВ “Майстер Вуд” та ТзОВ “Сарненський сирзавод”).

Було доручено включити в роботу комісій представників ОТГ. Адже районні бюджети зменшуються, а основний податок – ПДФО – буде знаходитися в об’єднаних громадах.

Читайте також