Заборона дітям гуляти на майданчиках та бути в місті без батьків: до поліції Рівного поки ніхто не заявляв про такі порушення

З сьогоднішнього дня, 24 березня, у Рівному вступила в чинність заборона на перебування батьків з дітьми на дитячих і спортивних майданчиках, зокрема і в дворах багатоповерхових будинків. Також дітям віком до 14 років заборонено перебувати в місті без супроводу батьків.

Таке рішення вчора прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Рівного Володимира Хомка. Таким чином, в місті введено ще більш жорсткі карантинні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу СOVID-19.

Як повідомили сьогодні у поліції Рівненщини, досі правоохоронці не отримали жодного звернення щодо порушення нових правил. У разі отримання такого повідомлення на місце одразу буде виїжджати поліцейський у форменому одязі. Прифіксації таких правопорушень у подальшому він складе адміністративні протоколи за статтею 44-3 (порушення правил карантину) та 184 (невиконання батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Сьогодні поліцейські проводять серед громадян роз’яснювальну роботу та звертаються до батьків неповнолітніх дітей, аби вони максимально обмежили їхнє перебування на вулиці та категорично наголосили своїм дітям не спілкуватися із незнайомим людьми, а тим паче — не відчиняти їм двері, аби не стати жертвою шахраїв.

Читайте також