Забудовник "Ріверсайду" кинув людей на гроші і не будує

Зустріти Новий рік у власній квартирі – мрія мешканців недобудови на вулиці Небесної Сотні, 66 у Рівному. Тут зведено три під’їзди, а будівництво інших – заморожене. Люди скаржаться, що придбавши квартири у новобудовах від компанії «DBN», досі не можуть поселитися у свої помешкання. Причина, як пояснює забудовник мешканцям, - грошей нема.

“Ми його запитували – де гроші? Люди ж вкладали там: хтось 400 тисяч гривень, хтось мільйон вклав у квартири, по 2 квартири купували й так далі, тобто, де вони - він пояснити не може”, - розповів Олександр, вкладник у будівництво.

Сам же забудовник «DBN» займався не одним об’єктом у Рівному. Зокрема, він зводив такі житлові комплекси як “Шоколад”, “Флагман”, “Ріверсайд” та “Ерсте Хаус”. Офіційні запити, звернення та скарги мешканців у різні інстанції не зрушили справу з місця. Окрім порушених термінів здачі об’єкта в експлуатацію, у будинку на вулиці Небесної Сотні, 66 є й ще одна проблема – відсутність електричної підстанції. Якщо її не буде, електромережі не витримають того навантаження, коли усі квартири житлового комплексу будуть заселені.

З цими проблемами мешканці звернулися до кандидата на посаду міського голови «Рівне Разом» Віктора Шакирзяна.

Віктор Шакирзян говорить, що проблему потрібно вирішувати, адже після заселення усіх квартир потужності не вистачатиме:

"Обов’язково потрібно буде добирати потужність, адже на весь цей житловий комплекс нинішньої потужності точно не вистачить. Ми допоможемо в цьому питанні".

Мешканці будинку не хочуть зупинятися й прагнуть вирішити цю ситуацію. Шукають нового забудовника та намагаються знайти підтримки у міської ради. Кандидат в депутати Рівненської міської ради Сергій Удовиченко каже, що мешканці недобудованої частини житлового комплексу стали заручниками ситуації.

“Перше - забудовник не виконав свої договірні зобов’язання як перед мешканцями, так і перед комунальними установами. Друге – контролюючі органи, на яких покладено обов’язок здійснювати контроль за ходом будівництва, за проведенням певних робіт недбало ставилися до виконання покладених на них обов’язків. Третє – органи місцевого самоврядування залишили наодинці зі своїми проблемами рівнян” - зазначає Сергій Удовиченко, кандидат у депутати Рівненської міської ради.

У підсумку зустрічі кандидат на посаду міського голови Віктор Шакирзян запевнив рівнян у своїй підтримці – пообіцяв допомогти розрахувати актуальну вартість робіт за проєктно-кошторисною документацією та посприяти вирішити ситуацію таким чином, щоб гроші вкладників не пропали.

 

*на правах політичної реклами.

Читайте також