Забудовникам "Ріверсайду" у Рівному оголосили нові підозри та змінили запобіжний захід

Власнику та директору будівельної компанії у Рівному оголосили нові підозри за фактом заволодіння та привласнення коштів вкладників. Йдеться про хмельницьких забудовників Олексія Лисюка та В'ячеслава Кочубея. 

Їх підозрюють у привласненні майже 17 мільйонів гривень від 37 вкладників. 

Як повідомляє обласна прокуратура, власник товариства  діючи за попередньою змовою з директором цього ж товариства, упродовж 2018-2020 років уклали з 37 громадянами договори купівлі–продажу майнових прав на квартири в ЖК у Рівному. 

Підозрювані одержали від них особисто або на банківські рахунки товариства понад 16,5 млн грн, однак замість того, щоб вкласти їх у будівництво нерухомості і виконати умови договорів, частиною коштів заволоділи, а ще частину розтратили та легалізували незаконно отримані доходи.

Ще на початку липня Рівненським міським судом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту у нічний час доби із застосування електронного засобу контролю. Прокуратура, не погоджуючись з вказаними рішеннями суду, оскаржила його в апеляційному суді.

8 серпня Рівненський апеляційний суд змінив одному з підозрюваних запобіжний захід на тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі близько 1 млн грн. Судовий розгляду іншої апеляційної скарги ще триває.

Як відомо, йдеться про ЖК "Ріверсайд", що на вулиці Небесної сотні, 66. Його зводила фірма «Девелопмент Бізнес Новейшенз», яка зводила у Рівному інші скандальні ЖК: «Шоколад», «Ерсте Хаус» та «Флагман». 

Вкладники цих комплексів також скаржились, що не отримали обіцяних квартир. 

 

Читайте також