Забудовники відшкодують Рівному майже 180 тис. грн

фото ілюстративне

За втручання прокуратури забудовники відшкодують майже 180 тис грн на розвиток інфраструктури м. Рівного.

Органи прокуратури Рівненської області продовжують реагувати на порушення законності у сфері містобудівної діяльності, зокрема, що стосується  несплати підприємствами-забудовниками коштів пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів у регіоні.  

Встановлено, що два товариства з обмеженою відповідальністю проігнорували вимоги ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та перед введенням в експлуатацію на території м. Рівне об’єктів будівництва не уклали з органом місцевого самоврядування договори про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту. Внаслідок таких дій бюджет територіальної громади не отримав кошти у вигляді пайового внеску на загальну суму майже 180 тис грн.

У зв’язку з цим Рівненська місцева прокуратура в інтересах міської ради пред’явила 2 позовні заяви про стягнення із забудовників збитків у формі упущеної вигоди на зазначену суму.

Дані позови господарським судом Рівненської області розглянуто та задоволено.

Таким чином, завдяки втручанню органів прокуратури до бюджету надійде майже 180 тис грн, які будуть спрямовані на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Рівне.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також