Загинули багато льотчиків, які доставляли ліки та зброю захисникам Маріуполя – Зеленський

Україна втратила багато льотчиків, які в умовах відсутності повітряних коридорів доправляли українським захисникам у Маріуполь і на завод «Азовсталь» продукти, ліки, боєприпаси та забирали поранених.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю з нагоди третьої річниці інавгурації, уривок з якого транслювали в ефірі інформаційного марафону «UAразом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже велика кількість людей загинула, наших льотчиків, на жаль. Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, знали, що долетіти майже неможливо ... до Азовсталі й привезти їм ліки, харчову продукцію, воду, забрати тіла, поранених. Усе це відбувалося. Дуже багато речей відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати», - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що до Маріуполя й Азовсталі не було повітряних коридорів через потужну російську систему ППО, ракети, тож Україна світові «не просто так говорила: закрийте нам небо».

«Ти не можеш просто підійти до Маріуполя. Там велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% вони не повертаються,... вони летіли туди… давати їм їжу, воду, зброю і забирали поранених», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, більше 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь".

Читайте також