Захоплення тротуара, кіоск у центрі, та проблеми на будівництвах: з якими питаннями звертаються до комісії із забудови Рівного

У Рівненській міській раді сьогодні, 6 травня, відбулось засідання комісії з питань забудови міста, створена за ініціативи секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна. Члени комісії розглянули більше десятка питань, які стосуються неправомірної забудови, конфліктів та непорозумінь між забудовниками, орендарями ділянок, місцевими мешканцями та комунальними закладами. 

Зокрема, було обговорено питання будівництва чи реконструкції кіоску над підземним переходом на перехресті вулиці Соборна та Базарна. Відомо, що ТзОВ "Марк" розпочало будівництво чи реконструкцію на вказаній ділянці та обгородило будівельним парканом кіоск. На думку членів комісії, дана ділянка є місцем скупчення великої кількості людей і питання зменшення площі тротуару є спірним. 

Загальним голосуванням члени комісії вирішили опрацювати документацію даного будівництва або реконструкції. Розгляд питання перенесли на наступне засідання, на яке запросять представників даної фірми. 

Також на засіданні комісії з питань забудови міста Рівне вкотре розглянули питання "Рівненської Брами". На засіданні були присутні пайовики житлового комплексу, представники генпідрядника та представник управління капітального будівництва Рівненської міської ради.

Питанням, яке не вперше обговорюється на засіданні комісії, є створення повного переліку пайовиків, які уклали договори з попереднім забудовником житлового комплексу та внесли кошти за майбутні квартири. Однак, підрядники досі не в змозі надати такий список. Відповідно з'ясувати ситуацію члени комісії вирішили у форматі виїзду безпосередньо на об'єкт.



Запланувала комісія виїхати також і на вул. Різдвяну, що неподалік озера Басів Кут. Перевірити законність будов тут до голови комісії звернулися представники патріотичних організацій.

Крім того, на найближчому засіданні комісії перед депутатами триматиме звіт теперішній очільник управління архітектури Віктор Вівсяник, за словами учасників засідання робота управління у попередній період викликає чимало питань, зокрема і щодо законності у видачі містобудівної документації.

"Об’єктів, які викликають питання щодо законності й дотримання процедур кожного дня все більше, маємо звернення і від фізичних осіб, звичайних мешканців міста та й від юридичних осіб таких, як Рівнеоблводоканал. Очевидно, деякі особи вважали й вважають, що можуть будувати все, що забажають в обхід всіх чинних норм. Хочу застерегти, що і члени комісії, і депутатський корпус нової каденції загалом, з цим хаосом миритися не налаштовані", - прокоментував секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Читайте також