Залишайте машини в гаражах: у Рівному крадуть фари з елітних автомобілів

Фото - Нацполіція

Лише в Рівному із початку року поліцейські зафіксували 15 таких крадіжок з елітних автомобілів. Використовуючи конструктивні особливості кріплення фар, крадії знімають їх без використання спеціальних інструментів, а потім продають через сайти оголошень. Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненщини.

Відтак, 10-15 секунд необхідно «спеціалісту», щоб зняти одну фару. Як правило, злодії вибирають автомобілі «Volkswagen Touareg», «Audi Q7», «Porsche Cayenne», «Porsche Panamera». Особливість кріплення фар на цих транспортних засобах така, що їх можна демонтувати зовні, не відкриваючи капот. Вартість фари становить від тисячі до двох тисяч доларів США. 

За останні чотири дні від протиправних дій зловмисників потерпіли власники «Audi Q7»: двоє рівнян 38-ми й 32-х років та 31-річна жителька обласного центру. Транспортні засоби чоловіки припаркували на вулиці Вячеслава Чорновола, а жінка — неподалік кафе на вулиці Набережній.  

Щоб не стати жертвою злочину власникам транспортних засобів поліцейські рекомендують зберігати транспортний засіб у гаражі чи на охоронюваних стоянках. Якщо немає такої можливості, то намагатися паркувати авто в добре освітлюваному місці або там, де наявні камери відеоспостереження.

Якщо ж ви все ж таки виявили крадіжку, негайно телефонуйте на спецлінію «102» і до приїзду слідчо-оперативної групи максимально обмежте доступ будь-кого до місця злочину, аби виявити та зафіксувати слідову інформацію.

Читайте також