Замість випускного – кошти на антидронову рушницю: як пройшов благодійний ярмарок у Рівному

Під колективний дитячий спів «Червоної калини» , гімну України та виступи музичних колективів і виконавців на сцені просто неба у Парку молоді. Так пройшов благодійний ярмарок минулими вихідними у Рівному.

Формат свята нагадував аналогічні ярмарки, які впродовж трьох місяців рівненські волонтери організовували у Польщі та Португалії, збираючи кошти на автомобілі для Збройних сил України. Тоді, аби доправити усю необхідну продукцію, команда «Будинку ветеранів» та громадської організації «Рівне Разом» збирали патріотичні поробки та символіку від місцевих майстринь та умівльців у нашому місті та відправляли за кордон.

«Мені настільки приємно бачити як наші містяни об’єдналися вже у Рівному навколо нашої ярмарки. Ця волонтерська ідея облетіла вже увесь світ. І наше місто – стояло у її витоків. Тепер дійшов час і до Рівного», - розповідає співорганізаторка ярмарку Катерина Марчук.

Поруч на літній сцені радували своїм співом усіх присутніх музичні колективи та виконавці. Відомий рівненський співак, учасник Голосу країни Микола Бобрик виконав власну інтерпретацію «Балади про мальви», чим зірвав шквал оплесків.

Втім, найбільше всіх здивували класний керівник, випускники та батьки «11-Б» Рівненської української гімназії. Саме вони передали 24 000 гривень, зібраних на святкування власного випускного вечора, аби придбати нашим захисникам антидронову рушницю.

«У нас чудові і відповідальні діти, - наше майбутнє. Прикро, що через дурного сусіда, нам разом з ними доведеться відбудовувати нашу Україну, нову, сильну, незалежну, де буде проживати не народ, а нація!», - поділилась своїми емоціями Вікторія Шинкаренко.

Окрім місцевих майстринь та умільців, до свята долучилися колектив Комунального закладу «Будинок ветеранів» Рівненської міської ради, представники Головного управління ДСНС у Рівненській області, які для усіх бажаючих провели навчання з домедичної підготовки, та дали уроки поводження зі зброєю.

Завершився ярмарок уже традиційним виконанням діток разом із дорослими пісні «Червона калина» та гімну України. Саме цей спів пробуджував відчуття небайдужості серед мешканців Польщі та Португалії, де наші волонтери впродовж трьох місяців з початку війни збирали кошти на потреби ЗСУ.

Загалом, за дві години ярмарку вдалося зібрати 32 451 гривню. Ще 24 000 гривень передали діти Рівненської Української Гімназії. Ці кошти будуть використані на найнагальніші потреби українських захисників.

Читайте також