Заморозки чи бабине літо: яку погоду очікують в листопаді

За даними Укргідрометцентру, в листопаді середня місячна температура коливатиметься в межах від +1 до +8 °С (в горах 0...+3 °С). Щодо опадів, то в нашому регіоні дощитиме  в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм впродовж місяця.

Перша декада місяця буде теплою - +3...+7 градусів вночі та +7...+10 вдень. Вже з 11 листопада можливе різке похолодання - від 2 до 5 градусів тепла вдень і від -1 до +1 градуса вночі. Така температура зберігатиметься, ймовірно, до кінця місяця. Перші дні листопада та його третя декада будуть з дощами.

Втім, народний синоптик Володимир Деркач прогнозує трохи іншу погоду в листопаді - дощі на початку місяця, а з середини місяця потепління. За його прогнозом, температура повітря з початку місяця відчутно знизиться і протримається такою до другої декади місяця. Далі прийде тепло — бабине літо. А потім знову очікуються дощі з похолоданням, місцями з переходом у сніг - у третій декаді листопада температура знизиться, але не сильно: мінуси стовпчик термометра буде показувати вночі й зрідка вдень, каже синоптик.

 

Читайте також