Зарічненці не хочуть приєднуватись до району з центром у Вараші – нарікають на відсутність дороги

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Голови сільських рад Зарічненського району ініціювали звернення до Рівненської ОДА з вимогою не приєднувати Зарічненський район до району з центром у Вараші. Один із аргументів, який наводять люди – відсутність якісного автомобільного сполучення. Про це розповіли під час традиційного прес-брифінгу в Рівненській облдержадміністрації.

Нагадаємо, що на Рівненщині готуються до наступного етапу децентралізації - формування адміністративно-територіального устрою на районному рівні. Планується, що кількість районів в області зменшиться до чотирьох. Їх сформують навколо найбільших міст, відповідно утворивши Рівненський, Сарненський, Вараський та Дубенський райони

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, сьогодні ведеться підготовка пропозицій щодо формування нових районів. При виборі районів, які залишаться, керуються ступенем інфраструктурного забезпечення території.

– Люди переживають, що треба буде їхати в районний центр за довідками. Ми працюємо над цим питанням, щоб поліпшити якість надання адміністративних послуг. Йдемо до того, що довідки будуть видаватися у цифровому форматі, або місцевими громадами, ОТГ, на місці, – зауважив Сергій Подолін.

У Рівненській ОДА додали, що керівник області Віталій Коваль наразі активно працює над проектом будівництва дороги із Зарічного у Вараш.

Читайте також