"Заряджені на перемогу", - командир "протитанкового снайпера" про боротьбу з окупантами

Ілюстративне фото

Головний сержант взводу Ігор командує бойовою машиною «Штурм», яку ще називають «протитанковим снайпером». Чоловік воює на Луганщині у складі окремої артилерійської бригада імені генерала-хорунжого Романа Дашкевича.

Хоч цей протитанковий ракетний комплекс ще радянської розробки, та з ворожими машинами справляється на «ура». Цілі вражає на відстані від 400 метрів до 5 кілометрів, при цьому дозволяє здійснити 4 постріли за одну хвилину. Статистика крайніх двох місяців наочно демонструє, наскільки вправно це робить Ігор разом із побратимами.

– До прикладу, 25 лютого, коли рашисти зайняли наш блокпост на пагорбі, розігнати їх звідти було досить проблематично. І танкісти не могли дістати через різницю висот, і з «Градів» важко було влучити. А от ми двома машинами спрацювали на відстані близько 4 кілометрів і наша колона змогла поїхати далі. Вже на місці побачили знищений танк та кілька БМП, два покинутих танки, знищений особовий склад ворожого підрозділу. Наші десантники провели зачистку, аби ніхто не розбігся, - розповів Ігор.

Воїн ділиться, що із такою інтенсивністю бойових дій вже всі побратими мають солідний бойовий досвід. А головною перевагою наших груп є злагодженість та хороша взаємопідтримка. Саме тому вдається за лічені секунди розгорнутись і ефективно відпрацювати.

– Усі хлопці з нашого протитанкового артилерійського дивізіону заряджені на перемогу! Бо це ж не просто війна між двома країнами! Це – війна за нашу волю, за можливість жити у вільній демократичній європейській країні!

Читайте також