Заступника голови Рівненської РДА Грубого відсторонили від посади

Фото - відкриті джерела

Рівненська райдержадміністрація сьогодні опівдні отримала ухвалу міського суду про відсторонення з посади першого заступника голови Ігоря Грубого. Про це UA: Рівне повідомила речниця адміністрації Анастасія Боднарська.

Нагадаємо, затримали за підозрою в отриманні хабара посадовця тиждень тому і дотепер відстороненим він не був. Увесь цей час його кабінет – опечатаний поліцією. Як пояснив нам голова РДА Володимир Пилипчук, відсторонити свого першого заступника одноосібно до рішення суду юридичних підстав він не мав. Також зазначив, що учора в адміністрацію Ігор Грубий приходив.

– Вчора заходив у відділ кадрів, написав заяву на відпустку. Звісно, відпустка не буде підписана, бо ми чекаємо якихось дій з боку правоохоронних органів. Особисто я з ним не спілкувався. Реально, стався факт, все, що мені відомо, це те саме, що відомо вам і зі ЗМІ, – прокоментував голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук.

Мобільний номер Ігоря Грубого після затримання досі не відповідає, тож почути його думку нам не вдалось.

Як повідомляли раніше, першого заступника голови Рівненської райдержадміністрації затримали за підозрою у вимаганні 10-ти тисяч доларів хабара. За ці гроші він нібито мав погодити підприємцю забудову ділянки у районі.

Міський суд відправив посадовця у СІЗО, наступного дня, сплативши заставу в розмірі 282 тисячі гривень, зі слідчого ізолятора він вийшов. На судовому засіданні Ігор Грубий своєї провини не визнав.

Читайте також