Заввідділення міської лікарні Рівного поновили на роботі: йому виплатять майже 100 тисяч грн

Завідувача відділення фізіотерапії центральної міської лікарні Петра Важовського поновили на посаді. Таке рішення прийняв Рівненський міський суд. 

Як зазначається у судовому рішенні, в міській лікарні проводили оптимізацію фізіотерапевтичного відділення відповідно до контрактування з НСЗУ. На місці відділення мали створити фізіотерапевтичний кабінет. Відтак, скороченню з 10 березня 2021 року підлягали 46 посад. 

Позивач зазначає, що частину працівників відразу попередили про звільнення, іншим - запропонували перевестися на інші посади. Позивач назвав звільнення незаконним, бо йому, мовляв, не запропонували вакантної посади. У закладі вказали, що він відмовився від переведення. 

Зрештою суд прийшов до висновку задовольнити позов та скасувати наказ про звільнення Петра Важовського. Крім того суд вирішив стягнув з міської лікарні 99 407 грн. заробітної плати за час вимушеного прогулу - з 10 березня 2021 року по 4 січня 2022 року. Міська лікарня також має виплатити позивачу 14000 грн. на правничу допомогу. 

 

 

 

 

Читайте також