Займала більшу частину живота: у Рівному лікарі вирізали в хлопця кісту вагою 8,5 кг

Нещодавно в Рівному лікарі відділення ургентної хірургії КНП «Центральна міська лікарня» мали неординарний та досить непересічний випадок у своїй практиці. У відділення поступив 23-річний пацієнт, родом із Краматорська. Його турбувала постійна важкість у животі. Про це повідомили на ФБ-сторінці закладу. 

Зі своєю проблемою він звертався до багатьох медичних закладів, до цього побував у трьох лікарнях, проте встановити точний діагноз та усунути негаразди зі здоров`м так і не вдалось.

Лікарі відділення ургентної хірургії провели усі необхідні обстеження, до того ж виявилось, що у пацієнта в дитинстві мала місце тупа травма живота. На знімку комп’ютерного томографа було виявлено певний утвір. Під час відкритої операції лікарі з подивом виявили гігантську кісту селезінки. Утвір займав дві третини черевної порожнини. Величезна кіста сягала ваги 8,5 кг.

"Прооперований пацієнт відразу відчув полегшення в прямому та переносному сенсі. Адже саме на стільки зменшилась і вага його тіла. Стільки років змушений був терпіти труднощі і ось так, за один день, завдяки нашим досвідченим фахівцям відчув справжню свободу від дискомфорту та обмежень. Нині юнак почуває себе добре, швидко відновлюється та надзвичайно вдячний лікарям за допомогу", - йдеться у повідомленні медиків. 

Фото з операції тут

Читайте також