Збиралася заміж: колеги розповіли, що не встигла молода вчителька з Рівного, яка раптово померла від менінгіту

https://za.in.ua

Жахлива трагедія сталася 11 листопада. У Рівненській міській лікарні внаслідок важкого недугу раптово  померла 23-річна Олена Фурман, вчителька молодших класів місцевої 23-ї школи. Її госпіталізували  у четвер, 8 листопада. Друзі та колеги одразу опублікували у соцмережах заклик про збір коштів на лікування, проте жінка «згоріла» фактично за лічені дні. Померла Олена у день свого народження. Про це пише Західний аргумент.

У школі досі не можуть оговтатися від того, що сталося, ні колеги Олени, ні її учні-другокласники. Маленькі діти взагалі не одразу зрозуміли, що сталося, адже ще у суботу провідували у лікарні свою Олену Родіонівну, і раптом їм сказали, що її більше немає…

Вона була дуже добра та світла дівчинка, завжди на позитиві. Підійде, порадить щось, уроки так цікаво проводила, дітки її просто обожнювали, – розповідає кореспонденту «Західного аргументу» колега Оленки Галина Атакіна, яка працює у школі лаборантом. – Вона навчалася заочно у Рівненському державному гуманітарному університеті, у нас в школі працювала вже рік. Плани на майбутнє мала грандіозні – невдовзі збиралася виходити заміж, мала дуже хорошого хлопця, квартиру хотіли купити…

Доля внесла свої корективи. У школі пригадують, що Олена кілька днів ходила з температурою на роботу. Коли їй говорили, аби взяла лікарняний та підлікувалася, відмахувалася – «саме мине». Не минуло. Минулого четверга ї стало геть зле. У жінки піднялася дуже висока температура і вона у школі втратила свідомість.

Викликали «швидку». Оленку госпіталізували в інфекційне відділення, – продовжує пані Галина. –Ми її провідували щодня – то колеги, то дітки з батьками. У п’ятницю їй стало гірше, по тілу з’явилися плями і тоді медики вже точно сказали, що у неї менінгіт. Вона до останнього була у свідомості, бідолаха відчувала, що жити їй залишилося недовго, так і говорила нам: «Я напевно буду вмирати». Мати її ще встигла привести священика, Оленка висповідалася і причастилася. Після цього їй навіть легше стало, температура впала. А в неділю її не стало… Всі у школі шоковані. Досі не можемо повірити у те, що сталося.У Рівненській міській лікарні кажуть, що робили усе, аби врятувати жінку. Проте вона поступила до них у дуже важкому стані. До того ж це була блискавична форма менінгіту, яка супроводжується масивними крововиливами у всі органи. Тому шансів врятувати Олену практично не було.

Тим часом, як повідомили у Рівненському обласному лабораторному центрі, у школі, де працювала Олена Фурман, введуть обмежувальні заходи.

Переривати навчальний процес не будемо, але за дітьми впродовж 10 днів спостерігатимуть лікарі – контролюватимуть температуру тіла, будуть дивитися носоглотку, шкірні покриви тощо, – говорить завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз. –  Справа у тім, що менінгококова інфекція передається лише при тісному контакті, тобто обіймах, дотиках, а так достатньо регулярного вологого прибирання, провітрювання приміщення, аби знищити збудника. Тож такої загрози поширення, як до прикладу, кору, тут немає.

Читайте також