Збитий на Донеччині російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер"

Російський пілот, якого українські військові збили під Світлодарськом на Донеччині, виявився найманцем ПВК "Вагнер". 

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов. 

Ним виявився майор ВКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії "Вагнер", та бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця – 205 тисяч рублів на місяць.

- Федорчуков на допиті показав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст. Федорчуков дуже сподівається на обмін - він розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини. До «вагнерівців» в Україні особливе ставлення, у цих руки по лікоть у крові, вони фахівці з убивства мирних жителів.

З цікавого - російська авіація має великі проблеми з навігацією. У Федорчукова був із собою навігатор Гармін і смартфон із програмою Пронебо, щоб мати більш точну навігацію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС РФ. 

Нагадаємо, 18 червня військовослужбовці 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців за допомогою ПЗРК "Ігла" збили ворожий штурмовик Су-25. Пілот встиг катапультуватись та потрапив у полон. 

Читайте також