Здолбунівським фермерам нагадали вимоги безпеки під час весняно-польових робіт

Превентивні заходи із суб’єктами господарювання сільськогосподарської галузі провів у Здолбунівському районі начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області Олександр Іващук.  Зокрема, фахівець побував у ПСП «Хлібороб», ПСП «Україна», ФГ «П’ятигірське».

Головні питання превенції – дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт, організації безпечної експлуатації, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів і обладнання сільськогосподарського виробництва, належне оформлення трудових відносин і переваги легальної праці.

Працівникам та посадовим особам господарств Олександр Іващук наголосив на вимогах «Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва», а також  «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві». Фахівець роз’яснив питання:

  • експлуатації сільськогосподарської техніки;
  • безпеки під час використання пестицидів та мінеральних добрив;
  • безпеки під час обробітку ґрунту, сівби, садіння і догляду за посівами.

Крім того, працівникам сільськогосподарських підприємств наголошено на суворому дотриманні вимог Правил дорожнього руху України під час виконання робіт.

За інформацією пресслужби управління Держпраці в Рівненській області.

Читайте також