Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків за кордон

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків з України. Зокрема він нагадав, що згідно з законом, захист суверенітету України є обов’язком громадян, і що права і свободи людини можуть бути обмежені під час воєнного стану.

Відповідь опублікували на сайті президента. 

- Як Президент України – гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина стосовно порушених у петиції питань зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу. 

За статтею 65 Основного Закону України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України, - йдеться у відповіді. 

За словами президента, скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану.

Він також нагадав, що правила перетину держкордону України встановлюються Кабміном, зокрема й на період дії воєнного стану.

Щодо порушеного у петиції питання про запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців президент зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією відповідно до закону здійснюється Кабміном. 

Також глава держави звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції.

Читайте також: "Не зовсім до мене": Зеленський - про петицію щодо дозволу виїзду чоловіків за кордон

 

Читайте також