Релакс із присмаком криміналу: жінка проникала у чужий будинок, щоб полежати, почитати книги та подивитись телевізор на Рівненщині

У селі Ільпибоки на Демидівщині в будинок, в якому ніхто не проживає, почала навідуватись непрохана гостя. Жінка проникала у помешкання і почувала себе там господинею.

Вона заходила на територію приватного господарства і незаконно потрапляла у житловий будинок - пошкодила скобу навісного замка. Цим вона порушила гарантоване ст. 30 Конституції України право власниці на недоторканість житла.

Здавалося б, жінка мала намір пограбувати. Та все не так. У суді вона пояснила, що 23 серпня 2021 року дійсно без дозволу власниці будинку зайшла в помешкання в селі Ільпибоки. З’ясувалось, що робить це не вперше.

«Вона і раніше заходила всередину даного будинку. Двері будинку були закриті. В даному будинку вона прожила кілька днів, читала книжки, дивилася телевізор. На сьогодні розкаюється в скоєному, зрозуміла, що не можна заходити в чуже господарство без дозволу власника, щиро розкаюється в скоєному, попросила вибачення у потерпілої», - йдеться у постанові суду.

Власниця оселі розповіла, що вже не вперше ця непрохана гостя навідується у цей будинок, але востаннє у неї увірвався терпець.

«ОСОБА_1 (обвинувачена, - авт.) ще попередньо заходила в її будинок без дозволу. Вона заставала її там і самостійно виганяла з житла. 23 серпня 2021 року дочка, яка поїхала до господарства, повідомила її, що будинок відкритий і щоб вона приїхала. Коли вона приїхала, то всередині будинку на ліжку лежала ОСОБА_1, читала книжку та дивилася телевізор. В сусідній кімнаті з шафи були викинуті всі речі. На запитання, що вона робить в будинку, вона відповіла, що так треба. Оскільки це був вже не перший випадок, що ОСОБА_1 проникає в її житло, вона повідомила про це в поліцію. Коли вона приїхала, то двері будинку були відчинені, зірвана скоба і колодка висіла на дверях», - розповіла потерпіла.

Суд врахував обставинами, які пом`якшують покарання «гості», а саме її щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, наявність на вихованні малолітньої дитини, а також те, що вона вперше притягується до кримінальної відповідальності, раніше не судима.

Тож любителька полежати і почитати книжок обійшлась лише штрафом у 850 гривень.

Читайте також