Житель Корця понад 5 років "сидітиме" за ґратами за вчинення крадіжок

На Рівненщині судили чоловіка, котрий здійснив кілька крадіжок.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

За підтримання публічного обвинувачення Здолбунівською окружною прокуратурою Корецьким районним судом засуджено 49-річного жителя міста Корець, якого обвинувачували у вчиненні крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану та замаху та таку крадіжку (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст.185 КК України).

В суді прокурором доведено, що у середині грудня минулого року чоловік, у пошуках швидкого збагачення, викрав з двору приватного господарства речі домашнього вжитку, а за декілька днів з приміщення місцевого супермаркету намагався викрасти спиртні напої. 

Зважаючи на те, що викрадення чужого майна відбулось у воєнний час, крім того, злочин чоловік вчинив у період іспитового строку, суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 2 місяці.

Набрання вироком законної сили чоловік чекатиме у слідчому ізоляторі, сторони можуть оскаржити вирок суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Вкотре наголошуємо, що за вчинення крадіжок у період воєнного стану передбачено суворе покарання, можна «сісти» за ґрати на строк від 5 до 8 років.

Читайте також