Жителі Рівненщини за 9 місяців витратили 17 мільйонів доларів на нові авто

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У січні-вересні у Рівному та області придбали 570 нових автомобілів. Кожна з цих машин в середньому коштувала $31 тис.

Сума витрат за 9 місяців в регіоні перевищила $17 млн. Найпопулярнішою маркою у регіоні була Toyota, яких зареєстрували 113 авто на суму $3,7 млн. Також попитом користувалися Renault і Kia, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

Серед компактних авто рівняни найчастіше купували Citroen C1. У B-класі лідером стало Renault Sandero. Найпопулярніша модель у C-класі – Renault Logan. Ліфтбек Skoda Octavia найчастіше купували серед машин класу D. Лідером E-класу була Toyota Camry. У F-класі бестселером був Porsche Panamera. Поміж позашляховиків найбільше продажів отримав кросовер Toyota RAV4, який виявився найпопулярнішим серед усіх класів.

Загалом, січні-вересні цього року українці придбали 61 тис нових автомобілів. Найпопулярнішою маркою в Україні було Renault, яких зареєстрували майже 9,5 тис авто на суму $150 млн. Також попитом користувалися Toyota і Kia. Загальна сума витрат у перші 9 місяців поточного року становила $2 млрд.

Нагадаємо, у січні-вересні минулого року в Рівному та області також зареєстрували майже 600 нових автомобілів, але сума витрат тоді становила $18 млн.

Читайте також