Жителі Рівненщини за лютий отримають менші «газові» платіжки, ніж за січень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

До кінця опалювального сезону діятиме встановлена Урядом гранична ціна в розмірі 6,99 гривні за кубометр газу. Таким чином, платіжки за ці місяці будуть значно менші , ніж за січень та грудень.

Про це повідомив начальник департаменту ЖКГ, енергетики та енергоресурсів Рівненської ОДА Володимир Пшеюк.

«Знижена ціна встановлена  з 1 лютого і до 31 березня. В усіх газопостачальних компаніях діятиме тариф – не більше 6,99 грн за кубометр. У разі відмови від такої ціни, постачальник буде відсторонений від надання послуг. Після опалювального сезону Уряд зобов’яже постачальників оприлюднити річні ціни на газ, аби споживачі могли вільно обирати компанію», - наголосив  Володимир Пшеюк.

Він додав, що вже зараз жителі Рівненщини можуть змінити постачальника газу. Це справа 15 хвилин, вирішується дистанційно онлайн. Крім того, клієнти ПриватБанку можуть  зробити це через інтернет-банкінг Приват24.

«Держава не скасовує ринок і не відмовляється від цивілізованих правил формування ціни на основі попиту і пропозиції, які діють в усіх розвинених країнах, - наголошує Володимир Пшеюк. -  Лише зараз – через пандемію та неготовність ринку газу до роботи в інтересах споживачів – Уряд встановив тимчасове обмеження ціни».

За інформацією пресслужби Рівненської ОДА.

Читайте також