Жителя Рівненщини, який під час погоні від поліції спричинив смертельну ДТП, відправили за грати

Волинський апеляційний суд скасував вирок Сарненського районного суду стосовно 24-річного жителя Сарненського району, якого було засуджено за порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що призвело до смерті потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), повідомляють в обласній прокуратурі.

Так, чоловік вночі 26 жовтня 2018 року перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно несправним автомобілем BMW 530D на іноземній реєстрації, рухаючись зі швидкістю близько 120 км/год, в м. Сарни не виконав законної вимоги працівників поліції про зупинку транспортного засобу, а продовжив рух. Пізніше, не впоравшись з керуванням, наїхав на дві бетонні опори лінії електропередач та огорожу приватних господарств. Авто перекинулось, а пасажир BMW отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці події.

МИ ПИСАЛИ ПРО ЦЕ ТУТ: Уночі на Рівненщині чоловік спричинив смертельну ДТП та втік з місця події.

Вироком Сарненського районного суду від 21 серпня 2019 року водія визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України, від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі чоловіка звільнено з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 2 роки.

Прокурор з таким вироком не погодився і подав апеляційну скаргу, оскільки призначене покарання не відповідало тяжкості вчиненого кримінального правопорушення.

Відтак Волинський апеляційний суд 12 листопада 2020 року постановив новий вирок водієві - 3 роки обмеження волі із позбавленням права керування транспортним засобами строком на 3 роки.

За інформацією пресслужби прокуратури Рівненської області. 

Читайте також